به گزارش مرآت ، کامران قدس، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیش از ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه و با تشریح وضعیت کرونایی مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: در حال حاضر ۱۵۴ بیمار مبتلا به کرونا در حوزه تحت پوشش دانشگاه بستری هستند؛ از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۱۸ هزار و ۸۴۳ نفر با احتمال ابتلا به کرونا در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه بستری شدهاند.
قدس با اعلام این مطلب که از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تست ۱۰ هزار و ۸۰۴ نفر مثبت بوده است، بیان کرد: متأسفانه از این تعداد، یکهزار و ۴۹۸ نفر جان خود را از دست دادهاند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان دو بازو برای کنترل بیماری کرونا وجود دارد؛ نخست رعایت شیوهنامههای بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و دوم واکسیناسیون که از شدت بیماری و مرگ جلوگیری میکند.
وی از تزریق ۶۸۲ هزار و ۹۴۸ دز واکسن در حوزه تحت پوشش دانشگاه خبر داد و افزود: درحال حاضر واکسیناسیون گروه های سنی 12 سال به بالا مدنظر بوده و بر این اساس در حوزه دانشآموزی تا کنون ۹۲ درصد از دانشآموزان، دز اول و ۷۴ درصد از دانشآموزان دز دوم را تزریق کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در ادامه با اشاره آمار کلی واکسیناسیون اذعان کرد: ۹۲ درصد از جمعیت تحت پوشش دانشگاه، دز اول و ۸۲ درصد دز دوم واکسن را دریافت کردهاند؛ در حال حاضر آمار واکسیناسیون در کل کشور به ۶۰ درصد رسیده است؛ ما از این منظر از آسیا جلوتریم؛ آمار واکسیناسیون در آسیا در حال حاضر به ۵۲ درصد رسیده است.
قدس با تاکید براینکه با گذشت زمان تاثیر واکسیناسیون کاهش می یابد اظهار کرد: بیان این که سازمان بهداشت جهانی در ابتدا اعلام کرده بود که اگر ۸۵ درصد از جمعیت کشورها، واکسینه شوند، کرونا مهار خواهد شد اما در حال حاضر از سوی سازمان بهداشت جهانی، ۸۰ درصد اعلام شده است؛ و گفتنی است در حال حاضر کمتر از ۶۰ درصد از جمعیت جهان واکسینه شدهاست.
افراد بالای 18 سال برای تزریق دوز سوم اقدام کنند
وی با یادآوری این مطلب که در برههای گفته میشد افراد ۶۰ سال به بالا پس از گذشت ششماه از تزریق دز دوم، باید دز سوم را تزریق کنند، تصریح کرد: در حال حاضر افراد بالای ۱۸ سال پس از گذشت ۳ ماه از تزریق دز دوم، میتوانند نسبت به تزریق دز سوم اقدام کنند؛ در حال حاضر سبد واکسیناسیون ما شامل واکسنهای خارجی و داخلی، مطلوب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان این که در حال حاضر ۱۱۰ کشور به اُمیکرون آلوده شدهاند گفت: در بسیاری از کشورها، امیکرون از خارج وارد نشده است بنابراین به نظر میرسد که علاوه بر تعاملات خارجی که میتواند سبب ورود امیکرون به کشورها شود، خود ویروس هم جهش پیدا میکند؛ امیکرون شدت سرایت بالاتری دارد اما خفیفتر از سویههای دیگر است.
وی تاکید کرد: هرگونه سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی، گلودرد، تب و حالت تهوع که به سرعت کمتر از سه ساعت بین اعضای خانواده سرایت کند قطعا امیکرون است.
زنگ خطر شیوع سرطان در استان سمنان به صدا درآمده است
کامران قدس محیط و ژنتیک ۲ عامل اصلی ابتلا به سرطان دانست و افزود: شهروندان با ورزش و عادت غذایی مناسب میتوانند به سلامت خود کمک کنند.
وی تاکید کرد: عوامل شیمیایی و پرتوهای رادیو اکتیو و مصرف فست فودها از عوامل تحریک کننده بروز سرطان است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: شاخص امید به زندگی در مناطق تحت پوشش این دانشگاه در مردان سن ۷۷ سال و زنان ۸۰ سال است و میانگین شاخص امید به زندگی ۷۸.۷۴ است.
وی ادامه داد: براساس استاندارد جهانی ۹ مرگ از هر یکهزار نوزاد طبیعی است و این شاخص در استان سمنان به ازای هر یکهزار نوزاد ۶.۵۸ است که در این شاخص نیز دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان وضعیت مطلوبی دارد.
قدس افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بدهی دانشگاه در زمینههایی مانند دارو و تجهیزات پزشکی و یکهزار و ۳۰۰ میلیارد ریال طلب دانشگاه علوم پزشکی استان از بیمهها است.
به گفته وی کارانه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان تا فروردین و پزشکان تا اردیبهشت پرداخت شده است.
قدس گفت: ۹ طرح عمرانی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در دست ساخت است و ۱۴ طرح عمرانی متوقف شده نیز با برنامهریزی آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکهزار و ۲۰۰ نفر در حوزه پرستاری در سه بخش بهداشت، درمان و آموزش مشغول به فعالیت هستند، افزود: براساس استاندارد کشوری به ازای هر تخت ۲.۵ نفر پرستار لازم است و این استاندارد در استان ۰.۹ است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: برای تامین کمبود پرستار در مناطق تحت پوشش این دانشگاه پرستار جذب میشود، اما متقاضی نیست و در پیک ششم نیاز به نیرو است.
وی یادآور شد: ۹۵۲ تخت و ۸۲۲ تخت فعال، ۶ آزمایشگاه، ۹ کلینیک و ۵۳ تخت دیالیز برای ۱۹۰ بیمار در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه طبق استاندارد برای هر چهار بیمار دیالیزی یک تخت دیالیز تعریف شده و در استان سمنان هم تقریبا همین طور است ابراز داشت: ۲۶۵ متخصص و فوق تخصص در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان مشغول به خدمت هستند و درخواست نیاز ۱۰۰ پزشک ارائه شد که ۳۴ متخصص و هفت فوق تخصص معرفی و ابلاغ شد اما مراجعه نکردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: ۲۴ هزار و ۷۲۷ اورژانس پیش بیمارستانی از ابتدای فروردین تا پایان آبان امسال به وسیله دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ارائه شد و بالگرد اورزانس هوایی نیز در ۸ ماه گذشته ۸۱ ماموریت انجام داده است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان یک دستگاه اتوبوس آمبولانس دارد و یکی دیگر در آینده نزدیک اضافه میشود و سه موتورلانس نیز تامین خواهد شد.
قدس افزود: خیران قبل از کرونا ۶۵۰ میلیارد ریال و از زمان شیوع کرونا ۲۱۰ میلیارد ریال و تا امروز ۸۶۰ میلیارد ریال به بهداشت و درمان استان سمنان کمک کردند.
انتهای پیام/
اضافه کردن دیدگاه جدید
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.