شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان شبکه اطلاع رسانی مرآت استان سمنان

تصویر روز

آخرین اخبار

موانع کشت سرمایه های نهفته در دل خاک؛

مشکل بازار سد راه کشت گسترده گیاهان دارویی / مراکز فرآوری نجات بخش خواهند بود

تصاویر خبری استان سمنان با شبکه اطلاع رسانی مرآت
اگرچه کاشت گیاهان دارویی صنعتی سود آور است امام تحقق دستیابی به این مسیر توسعه نیازمند همراهی و همدلی مسئولین است.

به گزارش خبرنگار مرآت، دست و پنجه نرم کردن با تنش های آبی، دغدغه ی این روزهای کشاورزان شده است و با توجه به اینکه گیاهان دارویی نسبت به سایر گیاهان در شرایط استرس زا تحمل ومقاومت بیشتری را در مقابل تنش های آبی  دارند و علاوه برآن اگر با شناخت صحیح از نیاز بازار کاشت شوند قطعا در ایجاد اشتغال و امنیت غذایی و صیانت از تنوع زیستی موثر خواهند بود. 

ودر این میان استان سمنان با دارابودن پتانسیل اقلیمی ویژه و مهیابودن سطح زیر کشت فراوان می تواند در این مسیر گام های موثری به شرط یاری مسئولان و رفع موانع بردارد و این سرمایه نهفته در دل خاک بستری برای ورود به دنیای بدون وابستگی به نفت شود.

اما متاسفانه با وجود توصیه های فراوان به کشت گیاهان دارویی حمایت های لازم صورت نمی گیرد و  مسئولان دولتی فقط در بخش توسعه کشت پا به پای کشاورزان می‌آیند و همین که محصولات به بار نشست، دیگر هیچ ارگانی حمایت از بازار فروش این محصولات را برعهده ندارد.

مهدی قرائیان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت در رابطه با وضعیت سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان سمنان گفت: در حال حاضر تنها 3 هزار و900 هکتار از سطح زیر کشت به گیاهان دارویی اختصاص دارد که قطعا انتظار برای پیشرفت در کشت گیاهان دارویی بسیار فراتر از این مقدار است و مشکلات ومسایل پیشرو در این مسیر روند پیشرفت را با کندی مواجهه کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سمنان در ادامه اذعان کرد: تمرکز بر روی تولید به تنهایی غلط است و باید با نیاز سنجی مناسب از بازار فروش داخلی و همچنین تلاش جهت صادرات گیاهان دارویی بستر گسترش این محصول را فراهم آورد که این مهم نیاز به نگاه کارشناسی فارغ از سطحی نگری دارد.

قرائیان تاکید کرد که بازار سنجی گیاهان دارویی بسیار حساس تر ازسایر محصولات کشاورزی است به جهت آنکه بازار ثابتی ندارد و اگر کشاورز بدون در نظر گرفتن شرایط فروش اقدام به کاشت کند، ممکن است درهنگام برداشت محصول روی دست آنها  بماند.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر کشش بسیار مناسبی در خارج از کشور برای گیاهان دارویی وجود دارد و به طور مثال کشت حدود 95 درصد زعفران جهان در اختیار ایران است، اما تراکنش مالی ان در اختیار اسپانیا است به طوری که از 8 هزار میلیار دلار حدود 300تا 400 میلیون دلار آن نصیب ایران می شود.

وی با اشاره به شایعات اخیر در مورد وجود سم در محصولات کشاورزی عنوان کرد که متاسفانه این قبیل شایعات موجب نوسانات شدیدی در بازار می شوند و فرضا محصول کاملا ارگانیک مانند انار نیز تحت تاثیر این بازار قرار گرفته و فروش آن کاهش یافته است.

قرائیان همچنین صادرات را به عنوان اب حیاتی دانست که می تواند کشور را از بسیاری از مشکلات نجات دهد و افزود: درحال حاضربسیاری از  موارد به تولید اشباع رسیدیم و بعضی محصولات هنوز ناشناخته است و باید در این زمینه به تعادل برسیم و در انتخاب نوع گونه باید دقت بیشتری شود.

این مقام مسئول ایجاد مرکز فرآوری را گامی در جهت ارتقای توسعه کشت گیاهان دارویی دانست و اذعان کرد: ایجاد این مراکز فراوری از دو جهت می تواند به رشد این صنعت کمک کند، از یک سو تمام محصولات باغداران را جمع آوری کرده و از سوی دیگر روند صادرات تسهیل می شود.

این مقام مسئول در رابطه با مشکلات فروش در بازار داخلی نیز بیان کرد: لابی ها و  وجود دلالان بازار رقابت داخلی را با مشکل مواجهه کرده است  و به طور مثال کنجد با وجود تولید داخلی مناسب اما در مورد آن واردات انجام می شود و به دلیل جذابیت های تصنعی است که ایجاد شده است. 

به گفته قرائیان به طور مثال گردوی سیاه رنگ که در داخل ایران جذابیت آنچنانی ندارد اما در کشورهای جنوبی استقبال از آن زیاد است که نشان دهنده این است که باید در شناسایی بازار رقابتی خارج از کشور تمرکز بیشتری صورت گیرد.

وی در نهایت کشت برروی اراضی شیب دار  را فرصت مغتنمی دانست که در این سالها تمرکز بیشتر بروی ان صورت گرفته است و به دلیل استفاده از نتکنیک های خاص و استفاده از آب سبز می تواند به بهره گیری مناسب تری از این کشت دست یافت.

انتهای پیام/

اضافه کردن دیدگاه جدید

Image CAPTCHA
لطفا اعداد موجود در عکس را در این کادر وارد نمایید.
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با مرات نیوز، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید

1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.